Perdele si draperii

Personalitatea ta se poate regasi in cel putin unul dintre modelele de perdele si draperii comercializate de noi, de cea mai buna calitate , importate de la fabrici de renume din Spania, Franta, Polonia.

Gama variata de tesaturi, ca design si cromatica, poate satisface si cele mai exigente gusturi.  Atat spatiile casei tale dar si cel de birouri si restaurante pot capata un plus de personalitate, eleganta si bun gust apeland la serviciile noastre. Echipa Karo te poate ajuta sa alegi din cele 9000 de modele de perdele si draperii cu preturi cuprinse intre 30 si 1.000 ron/ml.

Decorarea ferestrei personalizeaza stilul interiorului si ofera o oaza de intimitate. Perdelele si draperiile sunt „ochii sufletului incaperii tale” completand decorul si determinand stilul de baza al spatiului.
In decorarea ferestrelor trebuie tinut seama de personalitatea celor care locuiesc in spatiul respectiv si de asemenea de aspectele practice, functiile camerei: birou sau spatiu de locuit, bucatarie , dormitor , living. Pentru alegerea tesaturilor trebuie sa avem in vedere cateva reguli legate de culoare, textura, imprimeu.

Culorile pot fi impartite in tonuri calde si reci. Rosu, galben ocru, teracota, verde olive sunt exemple de culori calde. Puteti crea o atmosfera intima, primitoare si sunt potrivite in special in zonele intens utilizate cum ar fi bucataria, livingul.

Albastru , verde si violet sunt culori reci. Puteti crea o atmosfera de stimulare, proaspata si sunt ideale pentru incaperi cum este baia. Nu exista reguli rigide , uneori un accent puternic , de contrast are rezultate spectaculoase; un rosu intens ca un contrast direct si perdele florale de culoare albastru deschis pot fi utilizate intr-un dormitor; sau o tapiterie cu o o banda bej cu imprimeu asortata cu o perdea rosie intr-un dinning.

In plus fata de cald si rece, culorile neutre joaca un rol important, de la alb , crem si bej la maro si negru. Ele pot fi folosite singure sau in conbinatii mai calde sau mai reci. Aceste nuante compenseaza celelalte culori sau neutralizeaza culorile puternice, creind puncte de adihna pentru ochi. Daca acoperim ferestrele cu perdele si draperii in culori neutre trebuie sa dam accente in camera prin pernute de decor cu imprimeuri colorate in functie de tendintele modei sau de stil.

Pe langa culori foarte importanta este si textura materialului. Tesaturile grele sunt potrivite in incaperi inalte, asortate cu perdele moi, dense, incretite in partea de sus cu pliuri tip „creion” care lasa faldurile sa cada aranjandu-se de la sine. Tesaturi cum ar fi catifeaua, damasc , plus se incadreaza la aceasta categorie si sunt tesaturi de lux. Pentru a da greutate si a se aseza pliurile mai bine draperiile pot fi dublate.

Scurta istorie a perdelelor si draperiilor

Pana in secolul 16 textilele au fost folosite in designul interior in principal pentru a decora peretii si paturile. Draperii valoroase si perdele ornate la ferestre au fost mai putin intalnite, acestea au intrat in moda incepand cu sec 17, din dorinta de a reflecta bogatia si pozitia sociala. S-au dezvoltat diverse stiluri decorative care au fost influentate de extravaganta de la Curte si de cresterea schimbului cultural. Continuarea progresului tehnic in industria textile a fost accelerata; deosebit de semnificative au fost tehnicile Inova din Lyon, centrul industriei de matase europene.

Stilurile sec 17-18 au fost in primul rand marcate de decorarea palatului de la Versailles. In perioada regelui Ludovic al XIV-lea , exemplul este opulenta baroca care la inceputul sec al 19-lea , este stilul imperial francez popular. Acest stil a fost declansat de campania egipteana a lui Napoleon si inspirata de antichitatea clasica. In sec al 19-lea au axistat emergente intre clasele burgheze de mijloc si superioare care au prezentat influenta si averea lor printr-o varietate de ornamente si decoratiuni. Aceasta preferinta pentru supraincarcat a atins , la sfarsitul epocii victoriene proportii de-a dreptul bizare, atunci cand totul era acoperit cu material textil, chiar si caile de acces.

Spre sfarsitul sec 19 englezul William Morris , impreuna cu alti artisti, au initiat miscarea Arte si meserii. Influentata de romantism , membrii miscarii propagau simplitatea traditionala si cautau intoarcerea la calitate. Aceasta atitudine este reflectata in design cu modele de tesaturi naturale si simple care au influentat stilul.

In sec al 20-lea au existat mai multe stiluri in paralel, arta si moda in imbracaminte au interactionat si s-au influentat reciproc , incepand cu naturalismul romantic , stilizat de Art Noveau la inceputul secolului. Tendintele de arta moderna si arhitectura au avut un impact asupra perioadei Art Deco din anii 1920-1930. Privatiunile anilor de razboi au fost inlocuite cu modernismul optimist din anii 1950 si natura ludica a stilului Pop Art din anii 1960-1970. Cresterea economica din anii 1980 a avut un episod de consum ostentativ opus minimanismului din anii ’90.

Acum, la inceputul sec 21 , suntem in pozitia de invidiat de a alege dintr-o gama larga de stiluri si modele de perdele si draperii. Gama se extinde prin epocile istorice, care sunt inspirate de arta si de progresul tehnic si influente etnice din intreaga lume.Puteti achizitiona unele modele de Perdele si draperii din magazinul nostru online aici:
Karo Boutique